Garage Sale – „Reduce, Reuse, Recycle“

Garbage sale_Olivia Mihale_Seminarist1

Garbage sale_Olivia Mihale_Seminarist2

fotoreportaj de Olivia Mihale – seminarist

De câte ori nu ni se întâmplă să ne uităm în dulap şi să ne simţim de parcă nu avem nimic de îmbrăcat? Mie cel puţin de trei ori în fiecare zi, şi nici măcar nu ies de atâtea ori din casă zilnic. Atunci ar fi momentul să iei câţiva saci de gunoi şi să îţi sortezi hainele de care nu mai ai nevoie pentru că s-ar putea să placă altcuiva. Cel puţin, aşa au făcut niște bucureşteni dornici să dea mai departe din lucrurile care se prăfuiesc prin casa lor, dar totuşi sunt în stare perfectă. Că doar nu degeaba e vorba aia „Dar din dar se face Rai.“

Garbage sale_Olivia Mihale_Seminarist1

În data de 30 august a avut loc în grădina „J’ai Bistrot“, o cafenea aflată pe la Griviţei, un eveniment care a adunat toate persoanele dornice să îşi dea mai departe hainele, bijuteriile sau chiar jucăriile pe care nu le mai folosesc. Începând cu ora 10:30, puteai să dai de tarabe micuţe cu diferite bluze, rochii de vară, pantofi, lanţuri şi cercei handmade sau chiar cutii cu jocuri interactive. Cărţile erau şi ele printre obiectele care căutau un nou stăpân pentru a-şi spune povestea mai departe.

Garbage sale_Olivia Mihale_Seminarist12

Seria aceasta de „Reduce, Reuse, Recycle“ (aşa cum o numesc organizatorii) a fost foarte plăcută şi a adus obiecte în stare extrem de bună, care i-au încântat pe toţi curioşii. Astfel tot (sau aproape tot) ce era vechi și totuşi nou, a fost dat către cumpărătorii care s-au bucurat să primească obiecte. Spre deosebire de cele din magazine, acestea aveau totuşi back-ground sentimental.

Garbage sale_Olivia Mihale_Seminarist7

Partea cea mai bună a acestui mic schimb de bunuri? Tu cumpărai ceva drăguţ, cei care vindeau făceau un act caritabil. Hainele rămase erau donate către spitalul IOMC, copiilor care stăteau o perioadă prelungită internaţi şi nu aveau posibilitatea să-şi cumpere unele noi. Parcă te simţi mai bine doar auzind câte lucruri frumoase poţi face cu obiecte aparent inutile, nu-i aşa?

Garbage sale_Olivia Mihale_Seminarist13

Acest mic târg se afla în partea din spate a curţii, în timp ce restul meselor erau ocupate de vizitatori dornici să cumpere ce le era mai pe plac. Fetele erau concentrate să-şi aleagă haine aflate în cea mai bună stare, mai ieftine chiar decât în perioada reducerilor. Băieţii, în schimb, dacă erau micuţi, se duceau în zona cu board games sau, în caz că depăşeau vârsta la care visează să fie astronauţi, se aşezau frumos la masă şi începeau să discute despre cupă sau cine ştie ce altceva.

Garbage sale_Olivia Mihale_Seminarist9

Locul era plin, iar în aer se răspândeau râsetele prietenilor veniţi aici pentru o dumincă cât mai lipsită de griji. După ce te holbai printre lucruri şi te aşezai la o masă (fie singur, fie cu alt grup de oameni, atât de plin era), puteai să comanzi din meniul pub-ului ceva răcoritor, care să-ţi facă ziua mai bună. La plecare, după atâta veselie şi bunăstare, cu siguranţă nu rămâneai cu mâna goală, fie şi dacă primeai un flyer ce făcea reclamă evenimentului.

Garbage sale_Olivia Mihale_Seminarist15

Spre ora terminării, lumea a început să-şi strângă lucrurile şi după o zi plină şi călduroasă, cei care îşi puseseră bunurile la vânzare se bucurau să se întoarcă acasă măcar cu câteva dintre ele. Ştii cum se zice: nu apreciezi ceea ce ai până nu îl pierzi, dar dacă îl dai de bună voie, e acelaşi lucru? Oricum, evenimentul se va ţine şi la anul, deci dacă sună tentant nu ezita să vii să îţi dai lucrurile unor oameni care pot crea noi amintiri cu ele.

Garbage sale_Olivia Mihale_Seminarist20

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *