Interviu Miss Mary

Interviu Miss Mary

Interviu Miss Mary

de Ilinca Papari – seminarist
foto: Roxana Leocovici – fotoreporter

Maria Alexandra Florea sau Miss Mary, cum este cunoscută în lumea muzicală, este din Colegiul
Naţional „Gheorghe Şincai“ şi a participat la Eurovision, editţia de anul acesta.
La doar 16 ani, a lansat trei single-uri şi un videoclip, fiind o apariţie fresh şi populară pentru mulţi copii şi adolescenţi.

R: Cum au fost începuturile tale muzicale?
Maria:
Am început să cânt dinainte să vorbesc. Mama mea cântă, bunica mea cântă – practic s-a moştenit în familie. La 3 ani, mama mea a văzut că mă pasionează foarte mult şi m-a dus la Palatul Copiilor, la Alegretto şi am fost la Alegretto patru ani, până când am început şcoala. Am început şcoala şi n-am mai avut când să merg. Întâmplător, învăţătoarea mea a aflat că îmi place să cânt şi a vorbit cu doamna profesoară de muzică din şcoală, cu care am făcut canto cinci ani. Pe urmă am început orele de pian, de chitară, de teorie muzicală, adică am făcut muzică, pot să spun, în adevăratul sens al cuvântului.

R: Cum a început proiectul Miss Mary?
Maria:
Proiectul Miss Mary a început acum 2-3 ani, când am fost la petrecerea unei prietene şi i-am dus un CD cu două cover-uri Miley Cyrus – „The climb“ şi Anouk – „Lost“. Întâmplător, tatăl ei le-a ascultat, el fiind prieten cu Connect-R şi cu Alex Velea şi aşa, după o săptămână, am mers la Connect-R şi am început să lucrăm.

R: Cum e viaţa la liceu? Cum a fost balul bobocilor?
Maria:
Hmm… grea. Am dat de un colectiv foarte ok, am picat cu şase colegi din fosta clasă, dar şi colegii mei noi sunt foarte ok. Bineînţeles că mai există invidii pe la celelalte clase şi pe la fetele mai mari care mă cunosc, dar încerc să stau la distanţă. E mai greu, ştii şi tu, cu profesorii mai exigenţi, cu note mai mici. Nu mai suntem copiii care în generală luau numai 10.

Interviu Miss Mary


Am cântat la bal, dar nu, nu am participat (n.r. la concursul de Miss & Mister), sincer am vrut să particip. Oricum, la noi, la Şincai nu a fost cum m-aş fi aşteptat eu să fie. Mă aşteptam să fie probe de dans, probe de cântat, să fie foarte mişto. Au fost numai probe de dans şi de costume. După ce am cântat, au venit la mine profesorul de fizică, care e dur, şi profesoara de matematică, care e cea mai dură şi erau: „Vai, dar cât de frumos cânţi. Vai, Maria, tu eşti aia de la televizor?“ Şi eu eram „Daaaa, poate o să-mi dea o notă mai mare“ (râde).

R: Munca în domeniul muzical îţi afectează şcoala în vreun fel?
Maria:
Mi-o afectează într-o măsură foarte mică. De obicei, noi (echipa) mergem la studio după şcoală, vorbim, ne alegem programul. Adică, dacă mâine am test sau dacă mâine am teză, sau dacă sunt ocupată, nu mergem, dar dacă e foarte important lipsesc, până acum nu s-a întâmplat să lipsesc foarte mult.

R: Există artişti români sau internaţionali care te-au inspirat în începerea carierei muzicale?
Maria:
Români… tot timpul mă fac de râs pentru că nu ştiu ce înseamnă artişti români (râde). Andra mi se pare o voce bună, ştim cu toţii că este cea mai bună voce a României la ora actuală. Îmi plac cei de la Holograf foarte mult. Artişti internaţionali, de când am început să cânt, de când eram mică, eram obsedată de Shakira, dansam ca Shakira, aveam costumaţii ca ale ei. Shakira a fost idolul meu.

Interviu Miss Mary


R: Eşti considerată noua senzaţie a muzicii pop din România. Cum ţi-ai caracteriza stilul?
Maria:
Wow. Eu nu cânt pop, nu mă consider deocamdată o senzaţie pop, pentru că noi am luat-o foarte uşor cu proiectul ăsta, nu am bubuit dintr-o dată. Nu pot să spun că ascult numai pop, sau numai dance. Ascult şi rock, ascult şi dubstep, ascult şi piese din anii ’80. Toate sunt o inspiraţie şi stilul pe care încercăm noi (echipa) să îl formăm nu e numai pop, ce cânt eu e un fel de amestec, e un negativ, un instrumental de R&B, dar o linie melodică de pop. Noi tot timpul le amestecăm, nu facem o piesă care să fie de la cap la coadă acelaşi lucru. Am propriul stil.

R: Ai fost comparată cu Miley Cyrus. Ce părere ai despre această asociere?
Maria:
Măi, când a apărut Hannah Montana, îţi dai seama că toate fetiţele eram fane, nu pierdeam niciun episod, ştiam toate piesele. E bine că sunt comparată cu Miley Cyrus că e foarte cunoscută, ca stil muzical ne apropiem un pic, dar nu ştiu, mie mi se pare că stilul meu e altfel. De la bun început nu am încercat să o copiez. Sunt Miss Mary, nu sunt Miley Cyrus de România.

R: Ai fost cea mai tânără participantă la Eurovision. Consideri că vârsta poate fi un dezavantaj?
Maria:
Nu. Dimpotrivă, nu e un dezavantaj, am ce învăţa de la cei mai mari decât mine şi poate chiar faptul că-s mai mică o să mă ajute (râde). Nu am ţinut neapărat să câştigăm, dar pentru noi (echipa) e foarte important că am ajuns până aici.

Interviu Miss Mary


R: Ai lansat trei single-uri, „You don’t love me“, „Open“ şi „Battlefield of love“. Există planuri legate de un eventual album?
Maria:
Piesele pentru album sunt acolo, păstrate bine, am înregistrat foarte multe piese şi avem foarte multe idei. Ne gândim la album, vrem să scoatem al patrulea single după Eurovision. Dacă o să avem impact cu noul single, o să lansăm şi albumul.

R: Unde te vezi peste cinci ani?
Maria:
Într-un concert (râde). Mă văd, bineînţeles, făcând tot acelaşi lucru, mult mai dezvoltat.

Recommended Articles

1 Comment

  1. Foarte tare, mult succes in continuare Maria !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *